Overleg:Hoofdpagina

Uit InWiki

Ga naar: navigatie, zoeken

Policy link op hoofdpagina

Moet die policy link niet gewoon in de linker-toolbar staan? Vroeger was er zelfs een link naar het "gebruikersportaal", meestal staan zulke regels daar vermeld. De richtlijnen kunnen daar trouwens ook terecht. (Zie MediaWiki:Sidebar)

Als die reglementering niet op het gebruikersportaal komt ga ik ga liever voor de nederlandse term "beleidsregels". Al dat neder-engels van tegenwoordig... ;-) -Jtc 29 okt 2006 21:06 (CET)

Nieuwe indeling hoofdpagina

Welkom op InWiki, de wiki waar alle vergaarde kennis omtrent lessen, testen en examens van de afgelopen jaren aan de Hogeschool Gent departement INWE terug te vinden is. Deze wiki dient ter ondersteuning van het forum. Het is dus niet de bedoeling om het forum minder te gaan gebruiken om allerlei zaken te bespreken.Vakken per jaar Overzicht
Eerste jaar Vakken overzicht per jaar en richting
Tweede jaar Alfabetische lijst van vakken
Derde jaar Examenvoorbeelden
Vierde jaar

Geschiedenis van forum en wiki

In 1999-2000, misschien vroeger onstaat www.triple-eye.be een forum voor en door studenten III, maar enkel dit select clubje is toegestaan en dus enkel toegankelijk voor 3de en 4dejaars. Een meerwaarde biedt dit forum door een lijst van hyperlinks naar thesiswebsites bij te houden. 2000-2001, 2001-2002 zijn er losse initiatieven, meestal contacten tussen kleine groepen mensen zonder veel slagkracht. In 2002-2003 wordt er een 'msn-group' dit is te vergelijken met een e-mail lijst opgericht voor studenten 2de kandidatuur, dit beperkt zicht echter enkel tot deze studenten en is een zeer nuttig initiatief, zeker tijdens de examens. Initieel begon dit vanuit de informatici, wat oversloeg naar de mensen uit de chemie (de algemene vakken hadden we toen samen) en omdat goed nieuws zich snel verspreidt waren er ook mensen van andere richtingen aanwezig. Naarmate het academiejaar ten einde komt onstaat er een tweestrijd. De informatici hadden dit gestart omdat ze niet met de 'grote' jongens mochten meedoen, vastberaden om het volgende jaar mee te doen op triple-eye.be verwachtten deze (ik toch niet) veel succes van een algemeen forum. Maar anderen, studenten mechanica, chemie en elektronica zagen de toekomst somberder in, daar voor hun helemaal geen plaats meer was het volgende academiejaar. Dat jaar bruiste ook ik van activiteit en schreef een drietal studentencursussen met opgeloste oefeningen (statistiek, wiskunde II en numerieke algoritmen), vandaar dat ik ook wat naambekendheid tussen de studenten bereikte. In augustus 2002 scheert Jan Van Houdt (vorig academiejaar afgestudeerd als ind ing elektronia optie ict) de haag van zijn grootmoeder en verdient zo de middelen om www.inwe.be te registreren en een nieuw forum is geboren. Sindsdien gaat het enkel maar vooruit, elk jaar stromen nieuwe studenten in, wat wel vreemd is dat geduren dat jaar nergens een 'ouderejaars' de kop opsteekt. Maar een volledige gemeenschap onstaat met diepgaande discussies, statistieken tonen aan de bezoeken pieken tijdens examenperioden en studenten vinden een grote steun aan elkaar, ze geven uitleg aan elkaar, spelen elkaar nuttige tips door. Vooral de link hogerejaars naar lagerejaars is iets dat ik nooit aan de lijve ondervonden heb.

sectie moet nog een beetje uitgebreid worden

Persoonlijke instellingen